fbpx
 

Д-р Партенов обяснява какво представлява протетичната дентална медицина

17.10.2021

Работата на специалиста по протетична медицина е съсредоточена върху разрешаването на проблемите, свързани с функцията и естетиката, породени от загуба на зъби и зъбни тъкани. Посетете специалист-протезист, ако имате нужда от:

  • Коронка
  • Мост
  • Протеза
  • Фасета

Коронките се поставят върху засегнат зъб за цялостно възстановяване на формата, функционалността и естетиката. Биват няколко вида според материала, от който са направени – метални, металокерамични (комбинация от метал и керамика), изцяло керамични и циркониеви. Научете повече за коронките тук.

Зъбнят мост е неподвижно фиксирана конструкция, която се циментира върху предварително обработените зъби от двете страни на обеззъбения участък (оттам и наименованието мост), възстановявайки дефекта в редицата. Мостът има важна функционална, естетична и профилактична роля, защото възстановява нормалната дъвкателна и говорна функция, възвръща красотата на усмивката и предпазва зъбите от разместване. Научете повече за мостовете тук.

Зъбните протези се използват за възстановяване на изгубената дъвкателна фунция и естетика при частично или тотално обеззъбяване. Изразът „зъбни протези“ се свързва с пластмасови изкуствени зъби, които поставяме в чаша с вода до леглото си преди лягане. Този вид протези все още е широко разпространен, но в наши дни зъбните протези могат да бъдат фиксирани и върху зъбни импланти, с цел да се осигури тяхната перфектна стабилност. Те са по-удобни, по-естетични и позволяват по-добро усещане на вкуса на храни и напитки. Научете повече за протезите тук.

Фасетите се използват за разрешаване на редица проблеми със зъбите като нараняване с частично отчупване, счупване, съществена разлика в цвета, изтриване, коригиране на междузъбни разстояния и др. Фасетите подобряват вида, формата, големината и цвета на зъбите Ви, за да Ви помогнат да постигнете перфектна усмивка. Научете повече за фасетите тук.

Запишете си час като ни се обадите на +359 877 821 221.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ