fbpx
 

Обща детска стоматология в
О.СЕМ

Нашите дентални лекари с детска насоченост се грижат за здравето на зъбките на децата от ранна детска възраст до тийнейджърските години.

Важно е грижата за денталното здраве на децата да започне от ранна възраст, още от първата година, за да предотвратим появата на бъдещи проблеми. Нашите зъболекари имат специален подход към децата, следят за развитието на техните зъбки във всеки етап, грижат се за здравето им и помагат на децата да изградят правилни хигиенни навици от малки.

Какво представлява
Детската стоматология?

Превантивните грижи и профилактиката са изключително важни при децата. Поемането на контрол върху здравето на зъбите на детето преди появата на проблеми е от решаващо значение. Посещението на зъболекар с детска насоченост още от появата на млечните зъбки през първата година ще бъде от полза за здравето и красивата усмивка на детето.

Ранното диагностициране е от съществено значение за поддържане на здравето на зъбите на детето, промяна на лошите навици и лечение на проблемите възможно най-лесно. Зъболекарите с детска насоченост имат за цел да направят първото посещение на детето възможно най-приятно – без болка и страх. Те се радват да работят с деца и имат знания в областта на детското развитие и поведение. Те имат опит в най-актуалното и задълбочено лечение на голямо разнообразие от детски зъбни проблеми.

Разновидности на услугата

Нашите зъболекари с детска насоченост са висококвалифицирани и знаят как да се грижат за здравето на вашите деца. Те предлагат цялата разновидност стоматологични услуги за деца, включително:

 • Детски стоматологичен преглед и изготвяне на план за лечение
 • Профилактика на детските зъби – почистване, флуоризация и обучение по орална хигиена
 • Лечение на кариес
 • Силанизация на детски зъби
 • Лечение на пулпит и периодонтит на детски млечен или постоянен зъб
 • Вадене на млечен зъб

Зъболекарите с детска насоченост са способни да лекуват деца с тревожност, увреждания и други специални нужди. Те ще осигурят индивидуално лечение, пригодено специално за всяко дете.

Брой и времетраене на процедурите

 • Редовни профилактични посещения на всеки шест месеца
 • Може да са необходими по-чести посещения в зависимост от лечението, необходимо за Вашето дете
 • Профилактичното посещение, препоръчително веднъж на шест месеца, обикновено отнема от 30 до 60 минути
 • При посещения, включващи лечение, времето, прекарано при лекаря, може да е малко по-дълго

Преди посещението Ви при нас

Не е необходима специална подготовка

По време на процедурата, може да Ви попитаме за

 • Предишни дентални лечения и медицинска история на Вашето дете
 • Грижата за устната хигиена на Вашето дете у дома

След посещението Ви при нас

В повечето случаи, детето Ви ще може да продължи деня си по план. В случаи, че то е било подложено на сложно лечение, зъболекарят може да даде специални препоръки.

Бърз съвет

Не чакайте детето Ви да се оплаче от болка в зъба, за да ни посетите. Препоръчваме да доведето детето си на профилактичен преглед още в първата година, при пробиването на млечните зъбки, за да изградим правилни навици и да помогнем за предотвратяване на бъдещи проблеми. Ако доведете детето на зъболекар чак когато се появи болка или проблем – то може да изпитва негативни емоции и страх от ходенето на зъболекар.

Полезна статия от блога:

Какво трябва да знаеш за денталното лечение на деца под пълна анестезия?

Въпроси и отговори

В: Защо детската стоматология е важна?

О: Нашите зъболекари са специално обучени да работят с деца и да се грижат за техните зъбки. Важно е да водите детето си на зъболекар от ранна възраст. По този начин ще спомогнете за откриването и предотвратяването на бъдещи проблеми, както и за цялостното здраве на зъбките на детето Ви.

В: На каква възраст трябва да започнете да посещавате детски зъболекар?

О: Добре е детето да посещава зъболекар още от първата година, при появата на млечните зъбки. Важно е да се погрижите за здравето на зъбките на детето отрано за профилактика на евентуални проблеми като например кариес на млечните зъбки. Важно е да изградим правилните навици при децата още от ранна възраст, за да могат да ги запазят за цял живот.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ