fbpx
 

Хирургично лечение при
грануломи и кисти

лечение на грануломи и кисти

Понякога при лечението на зъбни грануломи (хронично възпалена мека тъкан в костта, около върха на корена на инфектиран зъб) се налага хирургична намеса за отстраняването им. Такава се налага и при лечението на челюстни кисти (кухини в челюстите, постлани с ципеста мека тъкан, и изпълнени с кистозна течност, свързани или не със зъби).

Хирургичната намеса се извършва под местна (понякога под обща) упойка. След срязване на лигавицата на устата (понякога кожата на лицето) и обработка на челюстната кост, се достига до гранулома или кистата и те се отстраняват. Понякога (при голям размер) се налага получената при това кухина в костта да се запълни с костни заместители (притежаващи химическия строеж и триизмерната структура на естествената кост), за да се улесни зарастването. Раната се зашива и дренира за няколко дни. Необходими са и следоперативни прегледи. Конците се отстраняват след седмица.

Кисти, които обхващат само меките тъкани на лицето и шията, се третират по подобен начин, като не се засягат челюстните кости и зъбите.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ