Оперативно лечение при тумори

https://osemdental.com/wp-content/uploads/2021/01/Operativno-lechenie-pri-tumori-close-up-of-patient-in-dentists-clinic-Y6DY9N5-1.jpg

Доброкачествените тумори в устата и по лицето могат да се лекуват хирургически под местна (понякога обща) упойка. При съмнителни случаи първоначално се извършва хистологично (тъканно) изследване (биопсия), потвърждаващо, че туморът е доброкачествен. Отстраненият тумор също се изследва хистологично. Оперативният подход варира според мястото на тумора и тъканите, от които изхожда. Най-общо казано, оперативната рана се затваря с шевове (извън устата – и с превръзка), които се свалят след около седмица. Понякога се поставят и дренажи. Отстраняването на доброкачествени тумори на костите изисква отварянето на костта, понякога премахването на зъби.

Злокачествените тумори в устата и по лицето изискват предоперативна биопсия. Съобразно резултата от нея се планира обемът на хирургичната намеса (какви и колко тъкани ще бъдат отстранени, както и дали ще се отстраняват лимфни възли – т.нар. „лимфна дисекция“), видът упойка (в повечето пъти обща), възстановяването на липсващите тъкани, колаборацията с други лекари – терапевти, онколози, лъчетерапевти и други. В повечето случаи такова лечение се провежда стационарно (в болница).

Хирургия

За връзка с нас

+359 877 821 221
Пишете ни
tsarsimeon@osemdental.com
izgrev@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.
Работим и в събота.

Всички права запазени 2022 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2022 | Дентални центрове О.СЕМ