fbpx
 

Избелване на зъби в
О.СЕМ

Искате ли да освежите усмивката си? Избелването на зъбите е популярен и достъпен начин да направите Вашите зъби да блестят.

Избелването на зъби е много разпространено и все по-достъпно през последните години. Това е чудесен и лесен начин да възстановите самочувствието си. Искрящата усмивка ще Ви помогне да се чувствате много по-уверени в ежедневието, в работата и в комуникацията с други хора.

Има различни възможности за избелване на зъбите – на място при нас, където това се извършва от Вашия дентален лекар или в домашни условия, използвайки персонален комплект за избелване. Вашият зъболекар ще Ви посъветва кой вариант е най-удачен за Вас.

Какво представлява
избелването на зъби

Избелването на зъби е безболезнена манипулация, с която възвръщате естествения бял цвят на зъбите си. Преди процедурата, Вашият дентален лекар ще Ви направи преглед, с който да потвърди, че Вашите зъби и венци са готови за манипулацията. В повечето случаи препоръчваме да се извърши предварително почистване на зъбния камък и полиране на зъбите, за да може избелващата процедура да е най-ефективна и с най-дълготраен ефект. Вашият дентален лекар ще Ви посъветва дали това е необходимо.

Съществуват два метода за почистване на зъбите – в клиниката, където това ще се извърши от Вашия дентален лекар или в уюта на Вашия дом. Резултатите могат да варират, но във всички случаи, подобрението ще е достатъчно, за да видите резултатите в кратък срок.

Разновидности на услугата

Професионално избелване в дентален център О.СЕМ

Избелването на зъби в клиниката е професионална дентална процедура, която се извършва от дентален лекар и с помощта на специална избелваща лампа. Това е най-бързият и ефективен начин за избелване на зъбите и обикновено отнема от час до час и половина. Това е най-добрият вариант, ако искате почти „незабавни“ резултати. Процедурата включва:

 • Нанасяне на защитен гел върху Вашите венци, за да бъдат предпазени от ефекта на избелващия гел, чиято концентрация е по-висока от тази при домашното избелване
 • Прилагане на избелващия гел върху зъбите Ви
 • Активиране на гела от специална избелваща лампа за около 15 мин
 • Отстраняване на старата порция избелващ гел и нанасяне на нова.

Тези стъпки се повтарят 3-5 пъти в рамките на едно посещение.

Процедурата отнема различно време в зависимост от желаното ниво на избелване. По време на манипулацията ще Ви пуснем музика по Ваш избор, за да направим престоя Ви още по-приятен.

Крайният резултат се оценява след една седмица. В повечето случаи се изисква само едно посещение. Понякога, особено при много преоцветени зъби, се налагат допълнителни посещения. Ще имате възможност да дискутирате това с Вашия зъболекар по време на посещението.

Избелване в домашни условия

Традиционно, домашното избелване е продължение на кабинетното и служи за поддържане на ефекта за по-дълго време. Това не изключва използването му като самостоятелен метод.

Предимствата са, че е много по-щадяща процедура и практически липсва каквато и да е чувствителност на зъбите при стриктно спазване на указанията за ползване.

За да създадем Вашия индивидуален план за домашно избелване, ще трябва първо да си запазите час при нас. След като денталният лекар Ви прегледа и даде зелена светлина, че може да започнете процедурата, трябва да минем през няколко лесни стъпки:

 • Снемане на отпечатък от горната и долната челюст
 • Специална лаборатория ще изработи персонализирани шини за домашна употреба (времето за изработка варира, но в повечето случаи отнема няколко дни)
 • Ще Ви запишем час за ново посещение, на което Вашият дентален лекар ще Ви даде шините, заедно със специален избелващ гел и ще Ви обясни как да ги използвате. Към комплекта ще добавим и кратки писмени указания

Избелване на зъби – кабинетно и домашноКогато сте вкъщи, единственото, което ще се изисква от Вас е да нанесете малко количество от избелващия гел върху шините и след това да ги поставите върху зъбите си – за определено време през деня или дори докато спите. Шините могат да се носят докато четете, говорите, гледате телевизия или сърфирате в интернет – избелващият гел ще върши своята работа през това време. Желаният ефект се постига за 1-3 седмици, според интензивността на носене. При спазване на указанията, домашното избелване е максимално щадящо за зъбите и напълно безболезнено.

След приключване на терапията, ще Ви дадем съвети как да поддържате белотата на зъбите си.

Брой посещения

Две или три посещения, в зависимост от желания ефект и избрания вид процедура (избелване в домашни условия или при нас, в клиниката)

Времетраене на процедурата

Кабинетно избелване

 • Отнема от 60 до 90 минути на посещение

Избелване в домашни условия

Първо посещение

 • Отнема около 30 минути

Второ посещение

 • Отнема от 15 до 30 минути

Преди посещението Ви при нас

Задължително изискване е да е извършено почистване на зъбен камък и полиране на зъбите.

По време на процедурата, може да Ви попитаме за

Наличие на повишена чувствителност на зъбите

След посещението Ви при нас

Възможно е да не забележите веднага ефекта от избелването, но близките Ви определено ще оценят промяната. Окончателната оценка на резултата се прави след една седмица.

Бърз съвет

 • Ако имате нужда от поставяне на пломба и избелване на зъбите, препоръчваме първо да се извърши избелването, за да може след това пломбата да отговаря на цвета на усмивката Ви
 • Избелване на зъбите на лица под 18 годишна възраст не се препоръчва

Въпроси и отговори
За избелването на зъби

В: Колко струва избелването на зъбите?

О: Цената на лечението ще зависи от метода на избелване, който изберете. В общия случай, поради професионалния контрол от дентален лекар и по-бързия си ефект, избелването в кабинета е по-скъпо. Препоръчваме да се свържете с нас, за да се информирате за актуалните цени и промоции.

В: Безопасно ли е избелването в домашни условия?

О: Да, избелването вкъщи е безопасно, ако следвате инструкциите от Вашия дентален лекар. Ако в процеса на избелване вкъщи възникнат някакви въпроси, Вашият дентален лекар ще е насреща, за да ги обсъдите.

В: Колко дълъг е ефектът от избелването?

О: Продължителността на ефекта зависи от много фактори, включително начина на живот, Вашите хигиенни навици, какви храни и напитки консумирате и дали пушите. По-белият цвят на зъбите може да се задържи дори до няколко години при спазване на определени правила.

В: Може ли избелването да навреди на зъбите ми?

О: Избелването на зъбите е безопасно, когато се прави правилно. Важно е да посетите Вашия дентален лекар за консултация, преди началото на процедура по избелване, за да може той да се увери, че това е удачен и безопасен вариант за вас. Не препоръчваме да използвате комплекти за избелване на зъби, закупени онлайн и да го правите сами, тъй като те може да не са безопасни. Също така не знаете дали зъбите и венците Ви са готови за такова третиране от медицинска гледна точка.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ