fbpx
 

Лечение с Invisalign® в
О.СЕМ

Искате да имате красива усмивка с прави зъби, но без да носите брекети? Няма проблем. Системата Invisalign® представлява комплект от тънки прозрачни алайнери, които стоят почти незабележимо в устата Ви!

Системата Invisalign е създадена, за да направи усмивката Ви перфектна. Ако искате да имате красива и здрава усмивка, то това е идеалното решение за Вас. Освен, че ще преобрази усмивката Ви, Invisalign ще Ви помогне да се чувствате и много по-уверени в себе си.

Алайнерите Invisalign® вече са преобразили милиони усмивки по целия свят. Те са почти невидима алтернатива на лечението с брекети, като също толкова успешно могат да коригират захапката и подредбата на зъбите.

*При клик на бутона ще бъдете препратен към официалния сайт на aлайнерите Invisalign® в България, където ще можете да генерирате Вашата перфектна усмивка онлайн чрез качване на своя снимка.

Какво представляват
алайнерите Invisalign?

Invisalign е комплект от почти невидими, тънки алайнери, които се поставят върху зъбите Ви и чрез оказване на умерен натиск възвръщат правилната им подредба. На всеки няколко седмици ще Ви даваме нов комплект алайнери, чиято форма все повече ще се приближава до перфектно подредена усмивка.

Комфорт

За Ваше удобство, за разлика от брекетите, алайнерите Invisalign могат да бъдат сваляни по всяко време. Те се правят по поръчка, специално за Вас и отговарят изцяло на Вашите специфични нужди.

Поддържане на хигиена

Освен всичко останало, възвръщането на правилната подредба на зъбите е важно за поддържането на правилна устна хигиена. Когато зъбите са правилно подредени, с четката за зъби ще можете да достигате по-лесно до иначе труднодостъпни зони между зъбите. Това ще Ви помогне да поддържате усмивката си по-чиста, като по този начин ще предотвратите евентуални бъдещи проблеми.

За разлика от брекетите, които се залепват върху зъбите и по този начин не позволяват тяхното пълно почистване, алайнерите Invisalign могат да се свалят, което дава възможност да поддържате добра ежедневна хигиена.

Удобство

Invisalign използва усъвършенстван 3D софтуер, за да ви позволи да видите крайните резултати от лечението, дори преди началото му. Носенето на Invisalign няма по никакъв начин да повлияе на Вашето ежедневие и социален живот.

Защо Invisalign?

Алайнерите Invisalign промениха света на ортодонтията. Тяхната практически невидима, ясна система за подреждане на зъбите вече е преобразила милиони усмивки по целия свят. Лечението с Invisalign се харесва на толкова много пациенти поради дискретния им вид и усещане в устата. Предпочита се изключително много от млади хора, тъй като не оказва никакво влияние върху социалния им живот.

Лечението с Invisalign Ви позволява да визуализирате всеки етап от лечението, като Ви дава по-ясна представа и за неговата продължителност.

Имайки предвид модерната технология и по-голямата предвидимост относно продължителността на лечението, е лесно да се види защо лечението с Invisalign се е превърнало в популярна опция за пациентите, които искат да разкрасят усмивката си.

Защо в О.СЕМ?

Много просто. Защото за разлика от други дентални клиники, ние предлагаме оригиналните алайнери Invisalign на цената, на която други ще Ви предложат копия собствено производство.

Как може Invisalign да Ви помогне?

Подходящ ли е Invisalign за Вас? Алайнерите Invisalign помагат на хора, които имат:

  • Неправилно подредени зъби
  • Разстояние между зъбите
  • Проблеми със захапката

Лечението с Invisalign има редица предимства, като това често е причина хората да го предпочитат пред брекетите.

Алайнерите Invisalign са почти невидими в сравнение с традиционните брекети, при които могат да се видят метални елементи в устата. Те са направени от гъвкав материал SmartTrack, което ги прави лесни за поставяне и сваляне, за разлика от брекетите, които стоят фиксирани за зъбите в продължение на повече от година.

За разлика от брекетите, при които понякога трябва да посещавате Вашия ортодонт на всеки 3-4 седмици, с Invisalign посещенията обикновено се изискват на всеки 8 до 10 седмици.

Какво трябва да знаем?

Посещения

Ще са нужни редовни посещения при Вашия ортодонт по време на лечението.

При първото посещение, Вашият ортодонт ще извърши обстоен преглед и ще обсъди следващите стъпки на лечение с Вас.

След първоначалното поставяне на алайнерите, ще са необходими рутинни посещения на всеки 8-10 седмици, за да се следи лечението и за да получите следващия комплект алайнери.

Колко време ще отнеме лечението?

Първата консултация ще отнеме между половин и един час, за да позволи достатъчно време на Вашия ортодонт да обсъди възможните решения с Вас.

Рутинните посещения по принцип отнемат около 30 минути всяко.

Преди посещението Ви при нас

Не е нужна предварителна подготовка преди посещението.

По време на първоначалния преглед може да Ви попитаме за

  • Хигиенни навици при устната хигиена
  • Предишни зъбни лечения

След посещението Ви при нас

Ще трябва стриктно да следвате инструкциите и съветите на Вашия ортодонт.

Ще трябва да сваляте вашите алайнери преди ядене, миене на зъбите и почистване с конец.

Бърз съвет

Не забравяйте да изплаквате алайнерите си всяка вечер и да ги измивате внимателно с четката си за зъби, за да не се събира плака и да бъдат свежи и чисти за следващия ден.

Полезна статия от блога: 

Защо да избереш Invisalign?

*При клик на бутона ще бъдете препратен към официалния сайт на aлайнерите Invisalign® в България, където ще можете да генерирате Вашата перфектна усмивка онлайн чрез качване на своя снимка.

Въпроси и отговори

В: Колко струва лечението с Invisalign?

О: Цената ще зависи от вида на лечението и неговата продължителност. В повечето случаи, колкото по-сложно и по-продължително е лечението, толкова по-висока би била цената, защото моделирането на алайнерите ще бъде по-сложно. В дентален център О.СЕМ, ортодонтското лечение се заплаща на вноски разпределени във времето, съобразени с напредъка на терапията.

В: Ще ме боли ли при лечението с Invisalign?

О: Може да изпитате известен дискомфорт или натиск в продължение на първите няколко дни след всяка смяна на алайнерите. Това е напълно нормално и е знак, че Invisalign® работи успешно – тоест, подрежда зъбите Ви по нов, по-правилен начин.

Евентуалната болка и дискомфорт, които може да усетите при лечение с Invisalign, ще бъдат при всички положения значително по-малки от носенето на брекети.

В: Носенето на Invisalign ще повлияе ли на говора ми?

О: Алайнерите могат леко да повлияят на речта Ви за кратък период след поставянето им, но това е нормално и при други ортодонтски лечения. Това ще изчезне, веднага щом свикнете с алайнерите.

В: Ще трябва ли да променя диетата си?

О: Ще е необходимо да сваляте алайнерите преди всяко хранене. Това означава, че може да продължите да се храните с всичко, което пожелаете, освен ако ортодонтът Ви изрично не Ви препоръча да избягвате определени храни. Това е една от разликите между Invisalign и обикновените брекети.

Препоръчително е все пак да избягвате дъвченето на дъвки, тъй като те могат да залепнат към алайнерите. Също така е препоръчително да си миете зъбите преди поставяне на алайнерите обратно след хранене.

В: Колко дълго продължава лечението с Invisalign?

О: Продължителността на лечението ще зависи от сложността на Вашия случай. Ще можете да обсъдите този въпрос с Вашия ортодонт по време на първоначалния преглед.

В: По колко часа на ден трябва да нося Invisalign?

О: За да има лечението най-голям ефект, препоръчваме да носите алайнерите по 22-24 часа на ден. Те трябва да бъдат сваляни единствено по време на ядене, при миене на зъбите и за да изплакнете алайнерите.

В: Може ли Invisalign да помогне в случаи, когато зъбите са се върнали към предишното си положение след лечение с брекети?

О: Да, Invisalign е чудесно решение в такива случаи. Лечението с Invisalign е също така подходящо за възрастни, които искат да избегнат неудобството и социалния страх от това да носят брекети.

В: Колко често трябва да посещавам ортодонта си по време на лечението?

О: При повечето случаи, трябва да посещавате ортодонта си на всеки 8-10 седмици, за да може да се следи лечението, както и за да получите новия си комплект алайнери.

В: Колко бързо ще видя първите резултати?

О: Повечето пациенти виждат първите резултати в първите няколко месеца от лечението.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ