fbpx
 

Дентален рентген за панорамни и 3D снимки

https://osemdental.com/storage/2021/01/06-Rentgen.jpg

Какво представлява денталният рентген за панорамни и 3D снимки?

Дигиталният дентален рентген използва много ниско ниво на радиация, за да заснеме и покаже изображение на зъбите Ви.

В Дентален център О.СЕМ, ние разполагаме с Vatech PaX-i3D SMART, който позволява сканиране на челюстите и създава както панорамни (ортопантомографии), така и 3D снимки за по-прецизна диагностика и планиране на лечението.

За какви процедури се използва?

В Дентален център О.СЕМ панорамната и 3D снимката се използват при почти всички видове лечение:

  • Панорамната SMART Low Dose* рентгенова снимка е неизменна част от профилактичния преглед за откриване на скрити проблеми и дава възможност за навременната интервенция и лечение.
  • 3D снимките по технологията CBCT (cone beam computed tomography) позволяват на Вашия лекар да визуализира точната анатомия на мястото на лечение преди клиничната процедура при минимално облъчване за Вас. Това е изключително важно в имплантологията за правилното позициониране на импланти. Освен това, 3D скенерът е изключително полезен при редица други процедури в ендодонтията, пародонтологията и протетичната дентална медицина.

* Иновативна система за значително намаляване на рентгеновото лъчение при снимка, в сравнение с други рентгенови апарати за дентална диагностика. Дозата ренгеново лъчение е равностойна на облъчването на пътник при самолетен полет от София до Дубай.

Какви са предимствата на нашия дентален рентген за панорамни и 3D снимки?

Денталният рентген Vatech PaX-i3D SMART, който използваме в Дентален център О.СЕМ, използва технология от последно поколение и предоставя изображения с изключително качество при минимално ниво на облъчване и максимален комфорт за нашите пациенти.

  • Системата SMART Low Dose позволява правенето на снимки с висока резолюция със значително намалено рентгеновото лъчение в сравнение с други рентгенови апарати за дентална диагностика. Дозата ренгеново лъчение е равностойна на облъчването на пътник при самолетен полет от София до Дубай.
  • Практичната 2 в 1 система позволява създаването на 3D изображения и панорамни снимки (ортопантомографии) при едно единствено сканиране с PaX-i3D Smart. Това означава, че не трябва да преминавате през две отделни процедури.
  • Електронният формат на изображенията има многобройни преимущества – той позволява споделянето на изображението с Вашия стоматолог, дори и да извършвате лечението си извън Дентален център О.СЕМ. Качеството на образа е по–добро от това на рентгеновата плака, а технологията също така позволява директно подобряване на контраста и светлината и увеличение в различните участъци от снимката.

Ако искате да научите повече за нашия дентален рентген…

SMART иновации за точна диагноза

  • Anatomical FOV 12×9 – Иновативното полезрение на PaX i3D Smart осигурява обем с форма на дъга, който предоставя по-широк поглед над зъбната дъга в сравнение с други устройства със същото полезрение (FOV). При обикновеното FOV 10×8.5 изображение от други апарати също се виждат мъдреците, но ако пациентът има неправилно разположени мъдреци, има голяма вероятност те да бъдат изрязани от снимката. Аркообразният обем на PaX i3D Smart елиминира този риск, за да бъдат мъдреците включени в изображението.

  • ART-V – Металните елементи в устната кухина в повечето случаи пречат на визуализацията и намаляват диагностичната точност при повечето 3D апарати. При PaX I 3D Smart отблясъците се коригират автоматично и този проблем е отстранен.

Професионална диагностична стойност на панорамните снимки

  • PaX-i3D Smart осигурява точни и висококачествени панорамни снимки. Ясното и остро панорамно изображение дава възможност за по-точна диагностика. Висококачественото детайлно изображение Ви предоставя детайлна информация за цялата корено-канална система на всеки зъб от съзъбието. Това висококачествено изображение е новият стандарт в денталната панорамна рентгенография.
  • MAGIC PAN функцията дава възможност за изчистване на образа в най-фронталните и най-дисталните части на ОПГ рентгенографията. При пациенти със силно изпъкнала брадичка, много често при ОПГ сканиране се получава размазване на корените на долните фронтални резци. Magic PAN позволява да бъдат изчистени изображенията в тази област.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ