fbpx
 

Ортодонтско лечение в
О.СЕМ

По усмивката посрещат!

Красиво подредените зъби ще променят завинаги усмивката и живота Ви. Затова ние от дентален център О.СЕМ сме тук, за да Ви предложим най-ефективните и дискретни решения от света на съвременната ортодонтия.

В изправянето на зъбите често се крие решението на много стоматологични проблеми, които сте се опитвали да излекувате с времето.

Кривите зъби са една от основните причини за неправилното функциониране на захапката и невъзможността за ефективно поддържане на устна хигиена.

Красиво подредените зъби са по-здрави зъби! След ортодонтско лечение подобрените условия за устна хигиена намаляват риска от появата на нови кариеси, заболявания на костта и травмиране на долночелюстната Ви става.

Колкото по-рано започне профилактиката при ортодонт – толкова по-голяма е възможността да имате прекрасна усмивка и функционална захапка. Децата са добре дошли при нас за първите си профилактични прегледи в дентален център О.СЕМ още на 4-5 годишна възраст, с цел да се запознаят с екипа ни, и своевременно заедно да предотвратим потенциални зъбно-челюстни проблеми. Ако се притеснявате за оралното здраве и подреждането на зъбките на Вашето дете, или детето Ви има проблем с говора, нашият ортодонт ще отговори на всичките Ви въпроси.

В зависимост от Вашето състояние и естетическите Ви желания, съвременната ортодонтия  предлага голям избор от решения.

Съвременно ортодонтско лечение

Брекети

Брекетите са най-често онова, което хората си представят, когато чуят „шини“. Представляват система от малки пластинки, всяка индивидуално закрепена за външната повърхност на отделен зъб и свързани с еластична дъга. Системата упражнява умерен и контролиран натиск върху зъбите, с което коригира позицията им.

С годините и развитието на ортодонтията брекетите стават с по-малки размери и все по-незабележими, а леченията по-бързи, по-безболезнени и с оптимални резултати.

В зависимост от материала, от които са изработени, брекетите биват метални или керамични (т.е. естетични).

Поставянето им е прецизна и напълно безболезнена процедура.

Ортодонтско лечение със съвременни брекети

Invisalign®

Лечението с Invisalign® е най – модерната алтернатива на традиционните брекети. Над 5 милиона пациенти, от които 1 милион тийнейджъри, са избрали алайнерите за себе си.

Системата Invisalign® представлява комплект от индивидуално изработени и незабележими алайнери, които се носят определен период от време в строга последователност. С всеки следващ комплект алайнери, ефектът е все по-забележим, а Вие – все по-близо до перфектната усмивка. Основното им предимство е, че могат да бъдат сваляни по всяко време, например преди важни срещи, хранене или спорт. Улеснено е поддържането на добра хигиена, а прозрачността им прави лечението Ви на практика невидимо за околните.

Изправянето на зъбите има подмладяващ ефект и ви гарантира по-естетична усмивка и ефикасно функциониращи зъби.

Въпроси и отговори

В: Колко струва ортодонтското лечение?

О: Цената зависи от вида на лечението и неговата продължителност. В повечето случаи, колкото по-сложно и по-продължително е лечението, толкова по-висока е цената. В дентален център О.СЕМ, ортодонтското лечение се заплаща на вноски разпределени във времето и съобразени с напредъка на терапията.

В: Ще ме боли ли при ортодонтското лечение?

О: Нашият ортодонт ще направи така, че лечението Ви да е максимално лесно и безболезнено.

Поставянето на брекети не е болезнена процедура. Възможно е да изпитвате дискомфорт или леки болки в дните след поставянето на брекетите, което е временно.

При лечението с Invisalign® може да изпитате известен дискомфорт или натиск в продължение на първите няколко дни след всяка смяна на алайнерите. Това е напълно нормално и е знак, че Invisalign® работи успешно – тоест, подрежда зъбите Ви по нов, по-правилен начин.

В: Колко дълго продължава ортодонтското лечение?

О: Продължителността на лечението зависи от сложността на Вашия случай. Ние ще изготвим индивидуален план за Вас или Вашето дете, който да отговаря на особеностите и нуждата от лечение. Нашият ортодонт ще го обсъди подробно с Вас и ще отговори на всичките Ви въпроси.

В: Какво е ортодонтия?

О: Ортодонтията е специализирана област в стоматологията, фокусирана върху диагностиката и лечението на проблеми, свързани с подреждането на зъбите в зъбните дъги, синхронизирането на захапката и правилната позиция на челюстите. Ортодонтите имат тясно специализирани задължения и обикновено не извършват общи дентални услуги.

В: Как се е развила ортодонтията?

О: Ортодонтските апаратчета съществуват от хиляди години. Първите познати на човечеството брекети са били открити по останките от древно-египетските мумии. Терминът „скоби“ (в смисъла, който влагаме в наши дни) за пръв път пък е използван в началото на 19-ти век, като, оттогава до днес, дизайнът им търпи драстични промени. Независимо от това, целта винаги е била една и съща – да се коригират неправилно подредени зъби.

Първите невидими алайнери Invisalign® са изобретени през 1997 г. (за справка, това е годината, през която „Титаник“ получава Оскар), като днес те са значително усъвършенствани и на практика предлагат най-естетичното ортодонтско решение, тъй като са незабележими в устата.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ