fbpx
 

Почистване на плака и зъбен камък в
О.СЕМ

Усмивката е за цял живот – редовните хигиенни процедури ще помогнат да я запазите здрава и сияеща!

Има две лесни стъпки за добра хигиена на устната кухина – редовни посещения при Вашия зъболекар и добри грижи за устната хигиена у дома.

Важно е да се грижите за устната си хигиена, за да поддържате зъбите и венците си здрави и да ограничите вероятността от проблеми в бъдеще.

Какво представлява услугата
почистване на плака и зъбен камък

Нашите стоматолози са добре обучени да се погрижат за устната Ви хигиена. Също така ще Ви покажат с ентусизъм най-ефективните начини да поддържате зъбите и венците си здрави.

Хигиенната процедура започва с преглед, в който зъболекарят прави оценка на здравината на Вашите зъби и венци, и търси признаци на заболяване. След това ще направи професионално почистване и полиране, използвайки комбинация от съвременни дентални техники. С това ще премахне бактериите и плаката върху повърхностите на венците. След като плаката бъде премахната, зъбите Ви ще бъдат полирани и ще ги почувствате гладки и свежи.

След това Вашият зъболекар ще Ви покаже как да се грижите за зъбите си у дома. Също ще Ви посъветва по всички аспекти на хигиената на зъбите, включително използването на четка за зъби, конец за зъби или междузъбни четки и вода за уста.

Брой посещения

1 посещение, препоръчително на всеки 6 месеца.

Времетраене на процедурата

Почистването обикновено отнема около 60 минути.

Преди посещението Ви при нас

Не е необходима специална подготовка.

По време на процедурата, може да Ви попитаме за

  • Чувствителни зони или болка
  • Навици при грижата за устната хигиена (например, по какъв начин миете зъбите си, използвате ли междузъбни четки и конци за зъби и т.н.)
  • Предишни зъбни лечения

След посещението Ви при нас

Обикновено можете да продължите деня си по план.

Бърз съвет

Вашият дентален лекар ще Ви даде съвети как да се грижите за зъбите си, като например техники на миене на зъби, използване на зъбни конци и вода за уста. Запишете си ги! Изграждането на нови навици отнема време – според някои проучвания 21 дни или повече.

Междувременно ето една интересна идея: залепете бележката със съветите от денталния Ви лекар върху огледалото на банята си за ежедневно напомняне.

Въпроси и отговори

В: Ще изпитам ли болка по време на процедурата?

О: Не би трябвало да изпитвате болка, докато зъболекарят почиства зъбите Ви. Нормално е обаче да изпитвате известен дискомфорт по време на процедурата. Ако имате някакви въпроси или притеснения относно лечението, не забравяйте да попитате зъболекаря преди провеждането му.

В: Колко често трябва да посещавам зъболекаря за почистване на зъбите?

О: За да поддържате здрави зъби и венци, препоръчваме да посещавате Вашия зъболекар два пъти годишно. Това ще помогне за диагностициране и предотвратяване на бъдещи проблеми, включително заболявания на венците.

В: Как влияе на здравето лошата устна хигиена?

О: Лошата хигиена на устната кухина може да доведе до редица здравословни проблеми, някои от които изключително сериозни, ако не бъдат лекувани. Някои от честите признаци на лошо състояние на устната кухина са кървящи венци, подути или възпалени венци, разклатени зъби и лош дъх. Изследванията също така показват ясна връзка между пародонтоза и сърдечно-съдови заболявания, включително повишен риск от инсулт и инфаркт, преждевременно раждане и повишен риск от пневмония, особено при пациенти в напреднала възраст.

В: Какво представлява пародонтозата?

О: Пародонтозата е процес, който започва с натрупване на бактериалната плака, която в последствие се минерализира и образува твърд, лепкав биофилм, който се прилепва към повърхността на Вашите зъби. Венците се зачервяват, възпаляват и подуват. Впоследствие костта, която поддържа зъбите, започва да се стопява. По-нататък това може да доведе до загуба на зъби.

В: Защо зъболекарят трябва да премахне плаката и зъбния камък?

О: Всички имаме бактерии в устата, колкото и усилия да полагаме за устната си хигиена у дома. Плаката се образува, когато тези бактерии се смесят с храната и протеините в устата Ви. Представлява лепкав, бледожълт филм, който покрива зъбите Ви под равнището на венците. Ако плаката остане по зъбите Ви, тя може да се втвърди до зъбен камък и да Ви създаде още по-големи проблеми. Натрупването от зъбен камък не може да бъде премахнато у дома. Трябва да бъде внимателно изстърган със специален инструмент за скалиране в дентална клиника. Бактериите в плаката и зъбния камък увреждат емайла или външния слой на зъбите Ви. Но ако го премахвате редовно, ще намалите риска от кариес, отслабване на венците и заболявания на венците.

За връзка с нас

Обадете ни се
0877 821 221 - Бургас
0876 778 886 - Стара Загора
Пишете ни
burgas@osemdental.com
starazagora@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.Работим и в събота.

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2023 | Дентални центрове О.СЕМ