Цветина

Рентгенов лаборант
https://osemdental.com/storage/2021/12/Cvetina-e1639924898223.png

Здравейте, казвам се Цветина Миркова. След като завърших МУ-Плевен със специалност рентгенов лаборант през 2011 година, започнах работа в Бургас. През тези 10 години съм работила на всякакъв вид рентгенови апарати.

Какво най-много ти допада в работата като рентгенов лаборант?

Специалността „Рентгенов лаборант“ е много по-различна от всяка друга специалност в медицината. Харесва ми комбинацията от знания по физика и биология, които трябва да има човек, за да я практикува. Бързото развитие на технологиите позволява и бързо развитие на специалността. Трябва да се приспособяваш бързо към новостите, за да си успешен в нея.

Вредно ли е облъчването при рентгенова снимка за пациента в днешни дни

Тенденцията към увеличаване на използването на компютърните технологии и намаляването на рентгеновите лъчи, успява да намали облъчването на пациента до минимум. За да достигне доза на облъчване, която би се отразила по някакъв начин на човек, той трябва да направи десетки снимки в кратък период от време.

Какво би посъветвала пациентите, които се притесняват да си направят рентгенова диагностика?

Бих посъветвала пациентите да не се притесняват от рентгеновите изследвания. Те се правят винаги при нужда и ползата, до която ще доведе изследването, е много по-голяма от вредата на облъчването. Когато се изпълняват всички изисквания за лъчезащита, няма никакъв риск за пациента.

Какво ти харесва в Дентален център О.СЕМ?

На първо място в Дентален център О.СЕМ ми харесва младия и сплотен екип от професионалисти. Те са винаги усмихнати и добронамерени. Друго, което харесвам са новите и съвременни апарати, с които разполага центърът. Радвам се, че имам възможността да работя с тях, да се развивам и да трупам професионален опит.

С какво обичаш да се занимаваш в свободното си време?

В свободното си време обичам да чета книги и да спортувам. Силно запалена съм по табата и крос на дълги разстояния.

За връзка с нас

+359 877 821 221
Пишете ни
tsarsimeon@osemdental.com
izgrev@osemdental.com

Запазете своя час

Планирайте своето посещение в удобно за вас време.
Работим и в събота.

Всички права запазени 2022 | Дентални центрове О.СЕМ

Всички права запазени 2022 | Дентални центрове О.СЕМ